Senaste inläggen
Du behöver:
7 st äggvitor
5 1/4 dl socker
(100g mörk kvalitetschoklad 70%)
Gör såhär:
1. Sätt ungnen på 130 gader (varmluft).
2. Blanda äggvitorna och strösocker i en rostfri bunke.
3. Sänk ner bunken i ett vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kolla temperaturen med en stektermometer
4. Ta bort bunken från vattenbaddet och vispa marängen med en elvisp tills det kallnat (enklast i en bakmaskin). stanna inte vispen förren det är fördigt, då finns det risk att marängen sjunker ihop!
(5. Smält cholkaden och rör om lite så att marängen blir randig).
6. Klicka eller spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtsspapper
7. Grädda dem i mitten av ungnen i 40-45 min, marängerna ska vara lite sega i mitten.
Låt nu dina maränger svalna och njut!
Om man vill kan man smaksätta med olika saker tex. jordgubbar eller polkagris (i receptet finns det förslag på choklad)
Heej
Här kommer ett nyttigt recept på pannkakor för dig som gillar banan!
Ingredienser:
1 Banan
1 Ägg
Så gör du:
Mosa bananen. Inga klumpar tillåtna, det ska vara helt mosat.
Blanda ihop med ägget till en smet, sedan steker du pannkakorna på mellan-högvärme tills de får fin färg.
Njut :)
Eftersom att vi precis har skapat bloggen så kommer vi att fokusera mer på designen än på att göra inlägg... Men ställ gärna frågor så svarar vi så snabbt som möjligt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|